Fiecare dintre noi are menirea de a crea o lume frumoasă

De multe ori căutăm soluții, dar acestea apar doar atunci când noi suntem pregătite să le acceptăm. Pentru mine fiecare provocare din viață a adus apoi bucurie și posibilitatea de oferi suport altor mame/ femei ce trec prin situații similare, ce par la momentul respectiv fără ieșire.

”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”

O călătorie începe de cele mai multe ori când ești pregătit. Așa și eu. Eram pregătită. Dar nu știam pentru ce. Intram prin plafar de multe ori și ocoleam de și mai multe ori farmaciile. Aveam doar o intuiție. Și când am fost gata, am început această superbă călătorie prin lumea uleiurilor esențiale de grad terapeutic și am absorbit fiecare informație despre chimia lor, cât și fiecare moleculă de ulei esențial pe care o aplicam local sau o inhalam cu bucurie! Copiii mei sunt mai puternici și eu mai fericită!

– Lucia @ mami din Galați

Cum am ajuns să construiesc visuri?

Mă bucur că ți-ai făcut timp să intri pe această pagină. Cel mai probabil ai auzit despre unul din proiectele pe care le-am inițiat și îți dorești să afli mai multe detalii.


#împreunăconstruimvisuri

Ceea ce îmi doresc cel mai mult este să fim o comunitate ce vom schimba cu pași mărunți ceea ce se întâmplă în comunitatea din care facem parte. Cred că fiecare dintre noi vine cu mai multe daruri atunci când se naște și până în momentul în care se naște în veșnicie are o ”misiune”  în lumea în care trăim. Acest site are ca scop să găsim soluții pentru a trăi într-o lume mai frumoasă. Totul depinde de noi, să învățăm să ne ridicăm la frecvența înaltă a idealurilor noastre, să ne detașăm de greutățile din jurul nostru și să ne educăm permanent să vedem partea bună din tot ceea ce ne înconjoară.

Despre mine

Dacă mă întrebi pe mine cine sunt, îți voi spune că sunt o femeie obișnuită, mamă și soție cu visuri mari și îndrăznețe. Dacă îmi vei întreba prietenele cine sunt îți vor spune că sunt mama eroină sau superwoman sau business women sau coana preoteasă. Dacă întrebi pe cineva care nu mă cunoaște îți va spune că sunt o oportunistă ce își caută mereu interesul.

Una peste alta ce simt eu că sunt, sunt o femeie obișnuită ce foarte mulți ani nu a înțeles care este menirea ei, apoi așa s-au aranjat lucrurile, după ce am locuit 9 ani în Brașov și 5 ani în Aberdeen, Scoția, am ales să revenim în Suceava unde să ne creștem copilașii, pe vremea aceea aveam 3 fete și 1 băiat (Nicolae s-a născut în Scoția, în apă). Ei bine o dată cu întoarcerea noastră în Suceava și cu nașterea lui Ciprian a început o călătorie foarte interesantă. La nașterea lui Ciprian, în sala de travaliu am observat că mamele nu știau ce li se întâmplă și am întrebat pe una dintre moașe, în Suceava nu se fac cursuri pentru gravide? la care ea a răspuns, nu, dar tare bine ar fi să se facă.

La prima fetiță, Maria, care s-a născut în Brașov am participat la cursul Voi Fi Mamică, erau ținute de o moasă și medici din spitalul din Brașov. Am vorbit cu medicul cu care am născut în Suceava și i-am spus despre planul meu de a face cursuri pentru gravide și a fost prima mea susținătoare, mi-a recomandat-o pe cea mai faină și deschisă moașă din Suceava. Apoi am căutat să văd cum pot materializa aceste cursuri și de ce este nevoie. Am urmărit cine face deja aceste cursuri în țară, eram în căutarea unui model. Așa a apărut Crina Coliban, cea care a fost alături de mine când eram nimeni, adică aveam doar un vis de a începe cursuri pentru gravide, dar nici o ideea despre ce înseamnă asta. Din 2011 cursurile au fost organizate după structura pe care am primit-o ca recomandare de la Crina, căreia îi mulțumesc și știe că pentru mine a fost o întâlnire importantă pentru că m-a susținut când aveam nevoie.
Ei bine prima serie a mamelor ce au participat la cursurile de la Școala Mamei a fost primul vis împlinit, lectorii sunt oameni foarte dragi mie, care au susținut acest proiect cu toate provocările ce au apărut în timp.
Școala Mamei a fost dacă pot spune așa primul ”copilaș” care mi-a dat curaj să aduc schimbările pe care mi le doream în comunitatea în care trăiesc. Poate fi și o dovadă de egoism pentru că îmi doresc să am copiii ce trăiesc alături de alți copii ce provin din părinți ce acordă prioritate educației. Îmi este foarte clar că fără educație nu ne putem schimba pe noi și nici ceea ce ne înconjoară.

Ce a mai urmat apoi?

am început călătoria în lumea uleiurilor esențial, nici nu visam atunci că va urma să fiu coautoarea unui bestesller scris alături de Larisa, Benefiiciile uleiurilor esențiale

am introdus din produsele donate de fetele mele dragi conceptul de wellness box ce conține uleiuri esențiale și produse de îngrijire sau suplimente pentru a ne menține starea de bine;

Un alt vis împlinit, am donat primul scaun de naștere în poziție fiziologică către o clinică din Constanța ce susține mamele să nască natural și au chiar și o cadă de naștere

Visuri împlinite

Școala mamei

Acest proiect a început după nașterea lui Ciprian, al doilea băiat, al cincilea născut. Organizăm cursuri susținute de lectori cu experiență în care demontăm mituri legate de sarcină, naștere, alăptare, diverfisicare, înțărcare, prim-ajutor, aromaterapie, psihologie cuplului

Rezultate

peste 500 de părinți și bunici din Suceava au beneficiat de cursuri de puericultură

Fii isteț! Fă-te văzut!

După cum spuneam în introducere, orice schimbare începe cu un prim pas. E important să schimbăm ceea ce stă în puterea noastră. Să construim autostrăzi, trotuare, să iluminăm toate drumurile unde circulă pietoni nu stă în puterea noastră. Ce stă în puterea noastră este să fim vizibili în trafic, să ne învățăm copilașii să poarte veste sau elemente reflectorizante. Practic 5 lei costă o vestă reflectorizantă ce îți poate salva viața, e nevoie de zeci de ani de educație continuă pentru a forma deprinderea de a te face văzut în trafic, așa cum se întâmplă în țările pe care noi le numim civilizate

Ce am realizat?

Chiar din prima campanie de informare am ajuns la peste 1000 de elevi și cadre didactice din județul Suceava, urmează să continuăm această campanie și în 2021

#împreunăconstruimvisuri

Ne plângem mereu că natalitatea e în scădere, totuși nu avem măsuri concrete de susținere a familiei, încă suntem în topuri în ceea ce privește numărul mare de avorturi și de copii abandonați.

Ce stă în puterea noastră este să ajutăm mamele să aducă copii pe lume într-un spațiu în care pe primul loc să fie confortul mamei și al copilului, să facem demersurile necesare pentru ca fiecare copil să beneficieze de o naștere netraumatizantă și de ora magică în care se creează legătura dintre mamă și copil ce durează o veșnicie.

Am avut bucuria de a naște în apă primul băiat pe Nicolae, în Scoția și mi-aș dori ca fiecare mamă să aibă posibilitatea de a alege cum dorește să aducă pruncii pe lume.

Consider că e nevoie de a oferi aceste lucruri mamelor, astfel încât familiile să nu se mai teamă să nască copii. Mă bucur că în ultimul timp văd multe familii ce au curajul să aducă 3 sau mai mulți copii pe lume pe care să îi educe și să îi crească frumos. De asemenea din ce în ce mai multe persoane educate adoptă copii, ceea ce este o faptă nobilă.

Ce am realizat?

În februarie 2021 primul scaun de naștere din cele 5 pe care ne-am propus să le donăm în perioada aceasta.

Aromaterapie

După ce s-a născut cel de al doilea băiat a început o altă călătorie, am căutat soluții pentru a scăpa de răcelile repetate ce se finalizau cu tratament medicamentos, la un an de zile, medicul pediatru a recomandat tratament pentu asmatici. Orice mamă se simte neputincioasă ori de câte ori aude de boala copilului. Așa, din disperare am ales să dau o șansă uleiurilor esențiale și bine am făcut, nici nu am visat câte lucruri frumoase voi reuși să împlinesc doar pentru că am ajutat și alte mame să învețe să utilizeze uleiurile esențiale

Ce am realizat?

Peste 3000 de mame din 2017 până în prezent au îndrăznit să utilizeze uleiuri esențiale

Peste 5000 de cititori ai cărții ”Beneficiile uleiurilor esențiale”