Ce fel de mamă alegi să fii?

Visul meu pentru acest an este să fim 2020 de mame ce alocăm lunar 50-60 de euro pentru sănătatea noastră și a familiei noastre. Prea puțin se vorbește în societatea noastră despre femei și despre faptul că ele trebuie să fie bine cu ele, să se simtă frumoase, sănătoase, iubite, apreciate, astfel încât să se poată ocupa de ele și de întreaga familie.

Foarte mulți ani am auzit de la femei că ele se sacrifică pentru copii, nu am înțeles nici acum de ce faptul de a deveni mamă este echivalent cu un sacrificiu. De câte ori nu ai auzit m-am sacrificat să îmi cresc copiii, dar acum au crescut mari și nici măcar nu mă mai sună, nu i-am mai văzut de multă vreme. De când am devenit și eu mamă mi-am pus deseori întrebări legate de ce unele mame se sacrifică, doar cuvântul în sine pune un stigmat, în loc să găsească soluții pentru a face ceea ce le place și să își crească și copilașii.

Nu spun că există o formulă a fericirii sau a relațiilor perfecte, nu, din păcate nu există. Dar ce există și putem realiza este să aflăm ce ne aduce bucurie, să căutăm în sulfetul nostru ce ne bucură și am putea face mereu fără să obosim. Dacă ai găsit deja ceea ce te bucură, ești fericită și te încurajez să ai grijă ca mereu să faci acest exercițiu pentru că viața este în continuă mișcare.

Îmi aduc acum aminte că la începutul proiectului Școala Mamei Suceava, m-a sunat cineva și mi-a spus că vrea să vorbim pentru că se află în criză de sarcină, pe pliante scria că oferim consiliere și cursuri gratuite mamelor aflate în criză de sarcină și tinerelor ce au mai puțin de 18 ani.

A fost o întâlnire foarte interesantă pentru că am întâlnit o mămică ce avea deja 2 copilași, părea o femeie obișnuită, dar sufletul ei era sfărmat în mii de bucățele pentru că trăia cu o povară. Părinții ei se sacrificaseră ca ea să facă școală, facultate și acum ea în loc în profeseze, năștea al treilea copil. Din păcate foarte multe mame trec prin această experiență, a neaprobării familiei, a părinților când ajung să aibă cel de-al treilea copil. Atunci când am vorbit prima dată cu ea am încurajat-o și am căutat să aflu ce îi place să facă, ce îi aduce bucurie. Îi plăcea să scrie povești pentru copii. Am susținut-o să țină ateliere pentru copii și ce activități frumoase face și acum, a ajuns să și editeze propriile povești pentru copii. Când am vorbit ultima dată aveau patru copilași. Nu este ușor să fii mamă pentru mai mulți copii, este obositor de multe ori, uneori îți vine să fugi pe câmpii să nu mai auzi gălăgie sau plânsete pe care nu le poți consola. Da, e greu uneori, dar atunci când tu ca mamă cauți ceea ce îți aduce bucurie și înveți să mulțumești, să fii recunoscătoare pentru ceea ce ai, totul este mult, mult mai ușor. Pentru că atunci când te trezești, ziua nu o mai vezi ca pe încă o zi în care te vei sacrifica ca o slugă, ci ca pe o oportunitate în care poți face ceea ce iubești și în acelaști timp să ai grijă și de familie.

Nici nu puteți crede câte soluții găsesc mamele care au un vis, o pasiune, mereu vor găsi metode prin care familia să fie mulțumită, iar ele să aibă timp pentru pasiunea lor,

Dacă ar fi să mă gândesc ce îmi aduce mie bucurie și aș putea vorbi o zi întreaga pe acea temă, mi-ar fi greu să aleg doar un subiect. Când ne-am întors în România, după 5 ani petrecuți în Aberdeen, Scoția, nu am fost prea fericită pentru că nu credeam că poți face ceva într-un mic orășel, eu am fost învățată să lucrez în companii mari, să am un salar bun, programul acela de 8-9 ore pe zi. Nici nu visam ce oameni frumoși și proiecte frumoase vor începe pentru mine. Povestea mea o găsiți pe pagină. Cert este că fiecare copilaș a venit pentru mine cu un nou proiect, abia aștept să văd ce aduce bebe 7.

Dar dacă ar fi să numesc ce îmi aduce bucurie, clar la acest moment este aromaterapia și să împuternicesc mamele și adolescenții. Sunt unele exerciții atât de simple pe care le putem face fiecare dintre noi astfel încât să trăim frumos, iar cel mai simplu este recunoștința și atrenarea minții de a vedea partea bună a lucrurilor. E un atrenament, exact așa cum este și pentru copii când învață să meargă. I-ați urmărit să vedeți câte luni durează până ce învață să meargă, de câte ori cad într-o zi, dar niciodată nu se plâng, mereu o iau de la capăt. Acesta este exercițiul pentru fiecare dintre noi, ori de câte ori vom cădea, sau vom avea greutăți să ne ridicăm și să continuăm.

Și voi încheia aceste rânduri așa, ”Ce e menit e înlesnit” așa spune o bună prietenă de-a mea care îmi știe frământările și ceea ce îmi doresc să realizez.

De ce vrei să dai așa de mulți bani pe un scaun de naștere, doar îi poți folosi pentru tine

Excelentă întrebare, pe scurt pentru că pot. Acum ceva timp, eram atât de dependentă de a face bani povestind despre uleiurile esențiale, încât am ajuns să neglijez familia. Fiecare dintre noi la un moment dat face anumite lucruri ce au impact negativ asupra vieții sale sau a familiei, era de fapt o lecție. Acum văd totul cu alți ochi. Ce am făcut mereu în situații dificle și ce fac și în momente de bucurie este să mă rog. Așa că am făcut și eu ce m-am priceput, adică m-am rugat. Îmi amintesc și acum unde eram și cum era vremea afară, rugăciunea mea a sunat cam așa ”Doamne dacă tu crezi că trebuie să continui cu uleiurile, te rog să îmi dai un scop, ceva ce pare imposibil de realizat” . Imediat a venit și răspunsul, eram în apropierea spitalului din Suceava și mi-a venit în gând cât de frumos ar fi ca și mamele din Suceava să se bucure de o naștere așa cum am avut eu în Scoția, unde s-a născut Nicolae. A durat ceva până ce s-a materializat acest vis, l-am tot abandonat, mereu găseam scuze, în fine. Una peste alta ce mi se pare important este că în februarie 2021 primul scaun de naștere în poziție fiziologică a ajuns la o maternitate privată din Constanța. Practic imposibil a devenit posibil.

                După ce m-am hotărât am început să caut un furnizor care să ofere aparatură medicală și să ofere căzi de naștere. Prețul de listă e diferit de prețul final, asta a fost prima lecție învățată pentru că se adaugă tot felul de accesorii necesare. Cu toate acestea am reușit ceva minunat, cu ajutorul fetelor care au comandat uleiuri esențiale, eu doar am direcționat banii obținuți din donații către un scop ce poate schimba experiența nașterii pentru mame. A fost un sentiment minunat, urmează să încărcăm și fotografii cu sala de naștere din Constanța. Și stiți ce a fost foarte interesant, faptul că atât de mult mi-am dorit pentru Suceava scaunul de naștere încât a trecut prin Suceava, transportatorul dorea să livreze la adresa de facturare, în loc de adresa de livrare. Acum îmi doresc din inimă să dotăm cel puțin o sală de naștere și în Suceava.

Implică-te și tu și comandă azi propriul wellness box aici

Leave a Comment