Bun venit în călătoria în lumea uleiurilor esențiale

De multe ori atunci când nou căutăm soluții, acestea apar, dar doar dacă noi suntem pregatite să ne schimbăm. Așa am fost și eu, simțeam că ceva nu merge așa cum ar trebui să meargă, eram mereu nervoasă și nemulțumită, mereu alții erau de vină pentru ceea ce mi se întâmpla, nu aveam grijă de mine, mintea și sufletul meu erau într-un haos. Știu că deseori mă rugam și spuneam Doamne te rog ajută-mă să găsesc o soluție să pot rezolva problemele de sănătate ale celui mic, alteori mă rugam să găsesc și eu o modalitate prin care să pot aduce un venit suplimentar în familie, dar să fie ceva ce să îmi placă. Încercasem tot felul de soluții, dar de fapt, soluția era să am grijă de mine întâi să învăț să văd partea bună în tot ceea ce se întâmplă, să descopăr lecția pe care o am de învățat. Oricum e o călătorie ce nu se oprește, mereu avem ceva de învățat.

Dacă ai ajuns să citești acest material cu siguranță cauți remedii naturale pentru tine și familia ta. De unde știu asta, pentru că și eu la fel ca și tine am căutat o soluție pentru răcelile repetate ale celui mic, care avea infecții respiratorii repetate. Țin minte că în clipa în care vedeam din nou muci, știam ce urmează, secrețiile nazale curate se transformă în culoarea galben verzuie, apoi coboară la plămâni și apoi urmează tratamentul recomandat de pediatru, pentru că mucii nu trec pur și simplu. Dacă și pentru tine acest scenariu sună familiar, află că aceste episoade vor fi din ce în ce mai rare.

De unde începe schimbarea?

Chiar din mintea ta. De câte ori te-a auzit copilul tău discutând cu o prietenă sau chiar cu medicul pediatru. Nu știu ce să mă mai fac, una două răcește. E foarte sensibil(ă), așa e de mic. Am încercat de toate, nu știu ce să îi mai dau, m-am săturat, sunt la capătul puterilor, am doar nopți nedormite, mă simt epuizată.

Știi care e primul lucru pe care îl vei face? Vei urma recomandarea unui medic pneumolog pediatru, la care am ajuns în Iași, în căutarea unei soluții. Știți care a fost primul sfat după ce a auzit toată văicăreala mea?

Tratați-l ca pe un copil normal! Evitați să mai spuneți că el e mai sensibil, că așa face mereu. Pe scurt sfatul a fost Gândește pozitiv!

Primul gând a fost, cred că am bătut drumul degeaba până la Iași, nu cred că această doamnă doctor a înțeles ceva din ce i-am explicat, rezolvarea nu are cum să fie atât de simplă.  Următoarele recomandări au fost să facem un set de analize și în funcție de rezultate să stabilim pașii următori, dar cu mențiunea că până la vârsta de 2-3 ani analizele alergologice nu sunt concludente (băiețelul avea 1 ani și 3 luni la acea vreme). Ne-a recomandat niște suplimente naturale, vitamine și suc de noni. Vizita aceasta la medicul specialist a coincis și cu începutul utiilizării uleiurilor esențiale, aveam doar un amestec de uleiuri esențiale cu eucalipt, mirt și alte bunătăți pentru sistemul respirator. Deși nu credeam că îl vor ajuta, eram sceptică, îl masam de 3-4 ori pe zi, puneam în palmă puțin unt de cocos și câteva picături din acel blend de uleiuri esențiale. Coincidență sau nu copilului i-au trecut în 3 zile mucii verzi ce nu dispăruseră nici după 10 zile de antibiotic. Cu certitudine din acel moment a început vindecarea mea din a spune mereu lucruri negative referitor la sănătatea copilului.

În continuare o să structurez ce fac acum atunci când micuții mei au diferite provocări, acestea sunt firești, totul e să știm cum să le abordăm.

Sistemul respirator

Așa cum am scris și în cartea apărută la Libris Editorial, sistemul respirator este cel ce oferă oxigen întregului organism și gestionează eliminarea dioxidului de carbon din sânge. Cred că acest sistem este cel mai vulnerabil la cei mici, noi, părinții parcă suntem cu toții într-o panică generală să nu cumva să răcească copilul. Încă de la naștere nu primim musafiri, dezinfectăm foarte bine locuința, teama de răceală este generalizată, mai ales dacă copilul se naște toamna sau în anotimpul rece. Dar ce te faci când ai o familie numeroasă și nou-născutul stă în preajma fraților ce merg în fiecare zi la grădiniță sau la școală. Sincer nu ai cum să monitorizezi și să limitezi interacțiunea bebelușului cu frații lui. Când schimbul de crocobalauri începe la grădiniță sau la școală începe și distracția în familie, nopți nedormite, vizite la pediatru, la farmacie, poate chiar și spitalizare pentru a fi siguri că cel mic poate respira eficient și are un nivel optim de oxigen în sânge.

Been there, done that, cum ar spune englezul.

Cu cel mic de care povesteam mai sus, am fost demulte ori în situația aceasta, încât medicul pediatru după câteve infecții respiratorii serioase, ce au afectat plămânii, mi-a explicat că pentru sănătatea micuțului va fi nevoie să urmeze un tratament de durata care se recomandă copiilor asmatici, deși copilul nu are astm confirmat, dar istoricul lui impune această măsură. Cui sună cunoscut? M-aș bucura să îmi scrieți să vă încurajez și să vă confirm că se poate chiar și în aceste condiții să ai un copil sănătos.

De unde știu?

Știu pentru că cea de-a patra fetiță s-a născut fix în aceeași lună cu fratele ei și deși a avut și ea infecții respiratorii chiar de la 2 luni, nici una nu s-a agravat, a fost mereu supravegheată de medic și însă conștiincios de mami, adică de mine cu uleiuri esențiale diluate conform vârstei. Cea mai simplă metodă de aplicare la bebeluși este masajul uleiurilor esențiale în tălpi, iar efectul este de-a dreptul uimitor, mai ales când vezi că năsucul se deblochează atât de ușor fără a fi nevoie de intervenții traumatizante, mai ales pe timpul nopții când singura ta dorință este să ai o oră de somn legată. Dar să vă spun ce fac acum, atunci când cei mici au nevoie de sprijin pentru sistemul respirator.

Mereu le dau pireu de goji, băutura zeilor cum îi mai spun eu, este delicios și știu că micuții, dacă au început diversificarea îl pot consuma fără grijă. Cantitatea se adaptează

pentru fiecare copil. Știu că dacă beau acest suculeț au cantitatea optimă de antioxidanți și vitamine, minerale necesare în această perioadă.

Apoi cu certitudine difuserele sunt pornite în fiecare cameră și pun după cum simt în aparate fie câteva picături de eucalipt, fie câte 2 picături de lămâie, mentă și lavandă sau un amestec de uleiuri esențiale pentru sistemul respirator. Dacă peste noapte tușesc, pun în difuser tămâie (boswelia carteri)  sau busuiocul puse câte 2-3 picături în difuser îi ajută să doarmă liniștiți.

Leave a Comment